Mancare de conopidă cu orez

Printeaza

Mancare de conopidă cu orez

Ingrediente:Mancare de conopidă cu orez

  • 1 kg conopidă
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 g orez
  • 150 g suc de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate)
  • 1 lingură vegeta
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul opărit în prealabil şi clătit cu apă rece. Se amestecă 3-4 minute şi se stinge cu sucul de roşii sau cu pasta de tomate diluată şi se mai dă un clocot, două.

Pe urmă se adaugă conopida fiartă separat, pătrunjelul tocat fin şi se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute. Se serveşte caldă sau rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.