Mancare de castraveti murati

Printeaza

Mancare de castraveti murati din: castraveti murati, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, ceapa, faina, frunza de dafin, pasta de ardei dulce, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Mancare_de_castraveti_murati

  • 600 g castraveti murati in saramura
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • doua linguri de pasta de tomate
  • doua cepe
  • o lingura de faina
  • o frunza de dafin
  • o lingura de pasta de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Castraveţii se spală, se taie rondele şi se pun în apă rece, schimbându-le apa din când în când, ca să mai elimine din sare. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă, se adaugă pasta de tomate şi pasta de ardei dulce dizolvate cu puţină apă.

Se pun castraveţii scurşi de apa în care au stat, se acoperă cu apă proaspătă şi se lasă să fiarbă circa o oră, timp în care se mai adaugă apă ca să nu scadă sosul prea mult. Când castraveţii s-au fiert, se adaugă făina dizolvată cu puţină apă, frunza de dafin, piper şi pătrunjel tocat după gust.

Se mai fierbe zece minute, se opreşte focul şi se lasă să se odihnească încă zece minute. Se serveste atat calda, cat si rece, presarata cu patrunjel tocat.

Mancare de castraveti murati

Mancare_de_castraveti_murati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.