Mancare de cartofi de post

Printeaza

Mancare de cartofi de post din: cartofi, ceapa, rosii, pasta de tomate, ardei, morovi, telina, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru, busuioc, dafin.

Ingrediente:Mancare de cartofi de post

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3-4 roşii
  • suc de roşii sau pastă de tomate
  • 2 ardei graşi sau capia
  • 1/2 morcov
  • puţină ţelină
  • mărar şi pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 frunză de dafin

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o speli, o tai mărunt sau peştişori şi o înăbuşi în puţin ulei şi apă fiartă până devine sticloasă. Adaugi morcovul, ţelina şi ardeiul tăiate cubuleţe. Torni apa fierbinte şi o laşi să fiarbă.

Când sunt aproape fierte, adaugi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe. Când sunt aproape fierţi cartofii, adaugi roşiile tăiate mărunt, puţin suc de roşii sau pastă de tomate. Potriveşti gustul de sare şi de condimente. Când a scăzut suficient şi sunt fierte legumele, adaugi verdeaţa tocată mărunt şi opreşti focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.