Mancare de cartofi cu rosii, ardei gras si cimbru
PrinteazaMancare de cartofi cu rosii, ardei gras si cimbru din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, rosii, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
- 5-6 cartofi mari
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei
- 4 roşii bine coapte
- 2 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 fir de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii cfo coajă, se taie cuburi mari şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă ceapa şi ardeiul tocate, cele două linguri de ulei, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 10 minute.
Separat, se opăresc roşiile, se clătesc cu apă rece, se îndepărtează pieliţele, se zdrobesc cu presa de piure şi se fierb 10 minute, după care se toarnă peste cartofi.
Se adaugă foaia de dafin, firul de cimbru, sare şi piper, după gust, se completează cu apă caldă, dacă e cazul, şi se lasă să fiarbă, sub capac, 15 minute. Cu două minute înainte de a fi gata, se adaugă usturoiul zdrobit, pentru a se păstra aroma lui mai puternică.
Se serveşte caldă sau rece, garnisită cu verdeaţă tocată.
Mancare de cartofi cu rosii, ardei gras si cimbru
Pofta buna!
Foarte buna mancarea de cartofi