Mancare de cartofi cu rosii, ardei gras si cimbru

Printeaza

Mancare de cartofi cu rosii, ardei gras si cimbru din: cartofi, ceapa, ardei gras, ulei, rosii, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Mancare_de_cartofi_cu_rosii_ardei_gras_si_cimbru

  • 5-6 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 4 roşii bine coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii cfo coajă, se taie cuburi mari şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă cea­pa şi ardeiul tocate, cele două linguri de ulei, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 10 minute.

Separat, se opăresc roşiile, se clătesc cu apă rece, se îndepăr­tează pieliţele, se zdro­besc cu presa de piu­re şi se fierb 10 minu­te, după care se toarnă peste cartofi.

Se adau­gă foaia de dafin, firul de cimbru, sare şi pi­per, după gust, se completează cu apă caldă, dacă e cazul, şi se lasă să fiarbă, sub capac, 15 minute. Cu două minute înainte de a fi gata, se adaugă usturoiul zdrobit, pentru a se păstra aroma lui mai puternică.

Se ser­veşte caldă sau rece, garnisită cu verdeaţă tocată.

Mancare de cartofi cu rosii, ardei gras si cimbru

Mancare_de_cartofi_cu_rosii_ardei_gras_si_cimbru

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna mancarea de cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.