Mancare de arpacas cu carne
PrinteazaMancare de arpacas cu carne din: carne de porc, arpacas, ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 500 g carne de porc
- 250 g arpacaş
- 2 cepe
- 1 linguriţă pastă de roşii
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- pătrunjel uscat
Mod de preparare:
Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră. Tai apoi carnea bucăţi, o prăjeşti în ulei şi o scoţi pe o farfurie.
Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul rămas de la carne. După ce s-a aurit, adaugi arpacaşul cu tot cu apa în care a fiert, pasta de roşii, sare şi piper după gust.
Adaugi şi carnea prăjită, laşi să dea într-un clocot, apoi o dai la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Când e gata presari puţin pătrunjel uscat şi mai potriveşti de piper, dacă mai e nevoie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de arpacas
- mancare cu arpacas
- retete de mancare cu arpacas
- arpacas cu carne
Ce idee grozava, merita incercata!
Multumim.