Mancare cu piept de pui si peste

Printeaza

Mancare cu piept de pui si peste din: crap, piept de pui, unt, ceapa verde, faina, vin rosu, patrunjel verde, foi de dafin, usturoi, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Mancare_cu_piept_de_pui_si_peste

  • 1 crap mare
  • 1/2 piept de pui
  • 1 lingura unt sau ulei
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 lingura faina
  • 2 pahare vin rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi, intestine şi osul amar aflat în apropierea capului. Speli bine peştele şi îl tai în bucăţi de mărime potrivită, pe care le presari cu sare şi le laşi la rece până pregăteşti sosul. Tai pieptul de pui în felii pe care le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele.

Pentru sos, cureţi ceapa şi o tai rondele. Incingi într-o cratiţă uleiul şi căleşti puţin ceapa, amestecând uşor. Când începe să se îngălbenească, presari făina, amesteci energic, apoi torni treptat vinul şi amesteci. Adaugi foile de dafin, usturoiul curăţat şi zdrobit şi fierbi sosul în vasul acoperit, pentru 15 minute.

Condimentezi bucăţile de carne şi peşte cu piper, după gust. Le pui în sosul cu vin şi le laşi să fiarbă înăbuşit, până când carnea se pătrunde. Serveşti preparatul cald, cu mămăliguţă pripită, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi presari pătrunjel.

Mancare cu piept de pui si peste

Mancare_cu_piept_de_pui_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.