Mancare cu fructe de mare

Printeaza

Mancare cu fructe de mare

Mancare cu fructe de mare

Ingrediente:

  • 250 g pui de caracatiţă
  • 200 g scoici
  • 200 g inele de calamar
  • o ceapă
  • usturoi
  • 300 g salată ruccola
  • 600 g roşii
  • un ardei gras roşu
  • un ardei iute
  • busuioc
  • sare, piper
  • ulei
  • 1 lămâie
  • o frunză de dafin
  • 350 ml apă
  • paste orzo
  • orez

Preparare:

Puii de caracatiţă se spală şi se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă o linguriţă de sare şi sucul de la jumătate de lămâie. Când s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Scoicile se opăresc câteva minute, se scot din cochilie şi se pun într-iun castron.

Ceapa şi patru căţei ide usturoi se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Se îmcinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc câteva minute.

Se adaugă inelele de calamar tăiate în jumătăţi, puii de caracatiţă şi scoicile. Se prăjesc cinci minute şi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe. Se toarnă apa, se adaugă frunza de dafin, sarea şi piperul, după gust.

Când sunt aproape fierte, se adaugă salata spălată şi scursă de apă, busuiocul tocat şi sucul de lămâie rămas. Se lasă să mai fiarbă zece minute şi se opreşte focul.

Mâncare cu fructe de mare.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ador tot ce inseamna peste si fructe de mare. Incerc sa gatesc cat mai des cu fructe de mare. Si in ultimul timp au devenit mai accesibile ca pret.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.