Mancare cu carnati si castane

Printeaza

Mancare cu carnati si castane din: ulei, carnati, ceapa, telina apio, ciuperci, vin, supa de vita, castane, pasta de tomate, dafin, amidon, patrunjel, cartofi, smantana, mustar cu boabe.

Ingrediente:Mancare cu carnati si castane

  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 16 cârnaţi proaspeţi
  • 2 cepe, feliate subţire
  • 3 tulpini de ţelină Apio, curăţate şi feliate subţire
  • 200g de ciuperci mici, tăiate pe jumătate (sau în sferturi, dacă sunt prea mari)
  • 300 ml de vin roşu
  • 1 cub pentru supă de vită
  • 200g de castane, fierte
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri amidon de porumb
  • o legătură mică de pătrunjel, tocat, pentru servit (opţional)

Pentru piureul cu mustar:

  • 1,5kg de cartofi, tăiaţi în bucăţi egale 75g de unt
  • 150ml de smântână pentru gătit
  • 2 linguri de muştar cu boabe

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare nonaderentă şi prăjeşte cârnatii în două tranşe, la foc mediu, timp de 15 minute, întorcându-i regulat, până devin aurii. Transferă-i într-o cratită termorezistentă.

Pune ceapa şi ţelina Apio în tigaie şi căleşte’le la foc mediu 5 minute sau până încep să se înmoaie şi să prindă culoare, amestecând regulat. Adaugă încă puţin ulei, dacă e nevoie. Transferă legumele în cratită, alături de cârnaţi.

Pune uleiul rămas în tigaie şi căleşte ciupercile la foc mare 4-5 minute, până devin aurii, apoi adaugă-leîn cratită. Toarnă vinul şi 300ml de apă, apoi fărâmiţează cubul pentru supă deasupra. Adaugă castanele, pasta de tomate şi foaia de dafin.

Dă în clocot, apoi micşorează flacăra, acoperă parţial şi lasă să fiarbă la foc mic 30 de minute, amestecând ocazional.

Intre timp, prepară piureul cu muştar. Pune cartofii într-o cratită mare cu apă, dă în clocot, apoi micşorează flacăra şi lasă să fiarbă la foc mic 15-20 de minute sau până când cartofii sunt moi, dar nu se fărâmiţează. Scurge-i bine, apoi pune-i înapoi în cratită şi pasează-i împreună cu untul până obţii un piure fin.

Adaugă muştarul, sare şi piper, apoi omogenizează.

Amestecă amidonul de porumb cu 2 linguri de apă,rece până obţii o pastă fină. Adaug-o în cratită şi mai găteşte 2-3 minute, amestecând regulat, până când sosul se îngroaşă, la cratiţa de pe foc, asezonează şi prşsară pătrunjelul tocat, dacă foloseşti.

Serveşte-o alături de piureul cu muştar.

 

Mancare cu carnati si castane

Mancare cu carnati si castane

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.