Mancare cu caltabos si sangerete

Printeaza

Mancare cu caltabos si sangerete din: caltabos, sangerete, carnat afumat, cartofi, untura, ceapa, smantana.

Ingrediente:

  • 1 fir caltaboş
  • 1 fir sângerete
  • 1 fir cârnat afumat
  • 1 kg cartofi
  • untură
  • ceapă
  • smântână

 

Mod de preparare:

Se pun la congelator caltaboşul, sângeretele şi cârnatul afumat. După ce s-au întărit, se îndepărtează pieliţa şi se taie felii. Se fierb în coajă cartofii, iar după ce s-au răcit se curăţă şi se taie rondele.

Se unge cu untură o cratiţă, se aşază un strat de cartofi, se presară ceapa tăiată solzişori, apoi un strat de cârnat, caltaboş şi sângerete (amestecate), care se stropesc cu două linguri de smântână.

Se repetă procedura până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi. Se stropeşte cu smântână şi se dă cratiţa la cuptor pentru 45 de minute, până se rumeneşte deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.