Mancare de bame cu pui

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz.

Ingrediente:Mancare de bame cu pui

  • 500 g bame
  • două piepturi de pui
  • două cepe
  • 4 roşii
  • doi ardei capia
  • doi cartofi mai mari
  • o lingură cu pastă de tomate
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 ml oţet
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • orez
  • paste orz

Mod de preparare:

Bamele se spală, se taie în jumătăţi şi se opăresc în apă clocotită cu oţet câteva minute. Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se prăjesc bucăţile de carne, apoi se scot într-un castron. în uleiul rămas se călesc cepele cură­ţate de foi şi ardeii capia tăiaţi felii subţiri.

Când s-au înmuiat se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Se călesc până încep să devină aurii, se toarnă roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate dizolvată în 500 ml de apă.

Se lasă să fiarbă până ce carnea de pui s-a înmuiat, se scoate carnea din cratiţă şi se adaugă bamele. Se fierb 20 de minute, eventual mai adăugând apă dacă scade sosul prea mult şi se reintroduce carnea de pui.

Mancare de bame cu pui

Mancare de bame cu pui

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mancare de bame cu pui

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna mancarea de bame cu carne de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.