Manatarci in untdelemn

Printeaza

Manatarci in untdelemn din: manatarci, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Manatarci in untdelemn

  • 1 kg mânătărci
  • 5 cepe
  • 500 ml untdelemn
  • 2 kg roşii
  • sare
  • piper
  • suc de rosii
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Se aleg mânătărci proaspete, se curăţă de codiţe, se spală şi se lasă pe o sită să se scurgă bine de apă.

Ceapa, tocată foarte mărunt, se căleşte în untdelemn, mestecând cu o lingură de lemn şi, când s-a îngălbenit, se adaugă mânătărcile tăiate în şuviiţe şi se înăbuşe bine, acoperind vasul cu un capac.

Se lasă să fiarbă împreună până ce mai scade apa pe care au lăsat-o ciupercile. Când sosul a scăzut, se adaugă sucul de roşii. După câte va clocote, se potriveşte de sare şi piper, adăugând şi verdeaţa tocată mărunt.

Când sosul a scăzut şi untdelemnul s-a ridicat deasupra, mâncarea este gata. Se lasă să se răcească şi se toarnă în borcane, lăsând un spaţiu liber de 1,5-2 cm. Se închid cu folie adezivă.

Se fierb la bain-marie, în prima zi, timp de 40 minute, iar a doua zi, 15 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.