Manatarci cu smantana

Printeaza

Manatarci cu smantana din: manatarci, ceapa, unt, faina, smantana, zeama de carne, patrunjel, sare, piper.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Manatarci cu smantana

  • 500 g manătărci
  • 1 ceapă potrivită
  • 5 linguriţe unt
  • 5 linguriţe făină
  • 7 linguri smîntînă
  • 2 ceşti zeamă de carne
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm mînătărcile (pieliţa se ia nu­mai de pe cotor). Le tăiem felii, le spă­lăm, le punem pe aragaz într-o cratiţă adîncâ, acoperită cu capac.

Scurgem zea­ma lăsată de ciuperci şi adăugăm în cra­tiţă o bucată de unt, ceapă tăiată sau tocată, rumenită în unt, sare, piper.

Apoi prăjim ciupercile împreună cu ceapa pînă se moaie, adăugăm zeamă de carne, rîntaş rece , smîntînă şi lăsăm să dea cîteva clocote, ca să scadă sosul.

Scoatem mîncarea într-o farfurie lungă, mai adîncă, presărăm pătrunjel verde to­cat şi servim.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta manatarci
  • mânătărci cu smântână
Sumar
recipe image
Nume reteta
Manatarci cu smantana
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

1 comentariu

  1. dar nu inteleg cum se taie subtiri lungi…cum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.