Mamaliguta la cuptor

Printeaza

Mamaliguta la cuptor din: lapte, malai, sare, branza de oi, unt si oua.

Ingredinte:

  • 3 pahare lapte
  • malai
  • sare
  • 250 gr. branza de oi
  • 200 gr. unt
  • 3 oua

 

Mod de preparare

Se prepara o mamaliguta pripita, inlocuind apa cu lapte, se adauga 100 gr. branza rasa, 100 gr. unt si sare daca mai este nevoie.

Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se amesteca cu trei oua batute spuma.

Se unge o forma de copt sau o cratita cu putin unt, se asaza jumatate din mamaliguta, se presara cu restul de branza si de unt taiat bucatele, acoperindu-se cu restul de mamaliguta.

Se unge deasupra cu putin unt si se da la cuptor pentru 20-30 minute

Se serveste fierbinte

 

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Mamaliga cu branză de vaci

Mamaliga cu branza in straturi

Mamaliga cu branza in straturi din: malai, apa sau zer, branza de burduf, cas, urda, smantana, sare, unt. Ingrediente: 1 kg mălai 3 Ide apă sau zer 200 g brânză de burduf 300 g caş 250 g urdă 1 cană cu smântână sare 4 linguri cu unt   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din […]

Mamaliga boiereasca cu branza si smantana

Mamaliga boiereasca cu branza si smantana

Mamaliga boiereasca cu branza si smantana din: lapte nefiert, malai, apa, sare, unt, brana de vaci, smantana. Ingrediente: 1 l lapte nefiert 300 g mălai grişat 1 cană cu apă rece 1 lingură rasă cu sare 2 linguri cu unt pentru mămăligă 700 g brânză dulce de vaci 1/2 l smântână 1 linguriţă cu sare […]

 

Mămăliguţă cu ou

Mamaliga cu branza si si unt

Mamaliga cu branza si si unt din: malai, apa, sare, unt, lapte, branza, oua. Ingrediente: 300 g mălai 1/2 l apă 1 cană cu lapte sare 2 linguri cu unt 200 g brânză sărată sau de burduf (sau caşcaval ras) 4-6 ouă   Mod de preparare: Puneţi la fiert în ceaun apa amestecată cu lapte […]

 

Mamaliga cu branză de vaci

Mamaliga cu branza la cuptor

Mamaliga cu branza la cuptor din: mamaliga, branza, oua, unt sau ulei. Ingrediente: mămăligă fierbinte, cam o farfurie circa 200 g brânză rasă (telemea, caşcaval, frământată etc.) 2 ouă fierte tari (sau coapte) 2 ouă crude unt sau ulei   Mod de preparare: Se unge o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) cu unt sau ulei. […]

 

Mamaliga cu branza, rosii si busuioc

Mamaliga cu branza, rosii si busuioc din: mălai grişat,  sare, lapte, unt, branza, rosii, busuioc, salata rucola, ulei, piper, Ingrediente: 150 g mălai grişat 1 praf de sare 300 ml lapte 1 lingură unt 500 g brânză 500 g roşii busuioc verde salată rucola ulei piper Mod de preparare: Clocoteşti laptele, în care adaugi un […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.