Mămăligă cu magiun
PrinteazaMămăligă cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare.
- 1 litru apa
- 400 g malai
- 250 g nuci macinate
- 400 g magiun
- 150 ml smantana
- 2 linguri unt
- 1 albus
- sare
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare, adăugând făina treptat. Fierbeţi mămăliga timp de 15 – 20 de minute la foc potrivit, apoi răsturnati-o pe un platou.
Lăsati-o la răcit. Ungeţi cu unt un vas termorezistent, puneţi pe fundul vasului un strat de mămăligă. Puteţi întinde mămăliga mai uşor cu o lingură pe care o băgaţi din când în când în apă rece. Peste mămăligă aşezaţi un strat de magiun şi peste acesta presăraţi nucă.
Repetaţi operaţiunile până se termină mămăliga. E bine ca straturile de mămăligă să fie cam la fel de groase, de 1 -1,5cm. Peste stratul de mămăligă de deasupra se pune un strat de magiun bătut bine cu albuşul, smântână şi nucile rămase.
Mămăligă cu magiun
Pofta buna!
mamaliga cu magiun n-am mancat, n-am auzit si-mi pare tare ciudat :))
Si mie imi pare ciudata reteta asta :)))