Mămăligă cu magiun

Printeaza

Mămăligă cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare.

Ingrediente:

  • 1 litru apa
  • 400 g malai
  • 250 g nuci macinate
  • 400 g magiun
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri unt
  • 1 albus
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare, adăugând făina treptat. Fierbeţi mămăliga timp de 15 – 20 de minute la foc potrivit, apoi răsturnati-o pe un platou.

Lăsati-o la răcit. Ungeţi cu unt un vas termorezistent, puneţi pe fundul vasului un strat de mămăligă. Puteţi întinde mămăliga mai uşor cu o lingură pe care o băgaţi din când în când în apă rece. Peste mămăligă aşezaţi un strat de magiun şi peste acesta presăraţi nucă.

Repetaţi operaţiunile până se termină mămăliga. E bine ca straturile de mămăligă să fie cam la fel de groase, de 1 -1,5cm. Peste stratul de mămăligă de deasupra se pune un strat de magiun bătut bine cu albuşul, smântână şi nucile rămase.

Mămăligă cu magiun

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. mamaliga cu magiun n-am mancat, n-am auzit si-mi pare tare ciudat :))

  2. Si mie imi pare ciudata reteta asta :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.