Mamaliga la cuptor

Printeaza

Mamaliga la cuptor 

Ingrediente:Mamaliga la cuptor

  • 400 g mălai
  • 1 1/2 l apă
  • 1 linguriţă sare
  • 200 g brânză
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri lapte
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se face o mămăligă mai moale. Se unge cu unt o formă rezistentă la foc. Se pune un strat subţire de mămăligă aşezată uşor şi întinsă cu o lingură muiată în unt. Se pune un strat de brânză de burduf sau de telemea, după gust, şi unt, apoi din nou mămăligă, brânză, unt.

Ultimul strat trebuie să fie de mămăligă. Se bat ouăle cu puţin lapte şi cu sare ca pentru omletă.

Se toarnă peste mămăligă, se presară brânză rasă, se dă la cuptor până ce se rumeneşte deasupra. Se serveşte în formă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.