Mamaliga fiarta

Printeaza

Mamaliga fiarta 

Ingrediente:Mamaliga fiarta

  • 500 g mălai
  • 1 1/2 l apă
  • 1 linguriţă sare

 

 

Mod de preparare:

Se pune ceaunul cu apă la fiert. Separat se pregăteşte mălaiul proaspăt cernut. Când apa dă în fiert, se adaugă o linguriţă de sare şi se presară puţin mălai.

După câteva minute, când apa clocoteşte se toarnă tot mălaiul deodată şi se despică moviliţa de mălai în două cu făcăleţul. Se lasă să fiarbă cu încetul circa o jumătate de oră. Apoi se amestecă bine de tot, apăsând cu făcăleţul spre pereţii ceaunului.

Dacă mămăliga pare prea moale, se mai presară puţin mălai, amestecând continuu. La sfîrşit se ţine făcăleţul drept în mămăligă şi se freacă repede între palme. Apoi se scoate. Dacă iese curat, înseamnă că mămăliga este fiartă. Dacă se lipeşte mămăliga de el, se mai lasă să fiarbă.

Se moaie în apă o lingură de lemn şi se adună mămăliga, păturind-o dinspre margini. Se mai lasă câteva clipe pe maşină pentru ă se răscoace la fund şi pentru a se răsturna uşor

. Se apucă bine ceaunul de urechi cu o cârpă, se scutură de câteva ori în lături şi se răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn, pregătit la îndemână (nu pe farfurie ca să nu cruzească mămăliga).

Se taie felii cu ajutorul unei sfori curate sau cu un cuţit de lemn.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.