Mamaliga cu urda

Printeaza

Mamaliga cu urda din: malai, apa, branza, cas, urda, smantana, unt.

Ingrediente:Mamaliga cu urda

  • 1 kg mălai
  • 3 l de apă
  • 200 g brânză de burduf
  • 300 g caş
  • 250 g urdă
  • 1 cană cu smântână
  • sare
  • 4 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă din apă, care ajunge la punctul de fierbere, mălai proaspăt cernut şi 1 lingură cu sare.

Faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 10 minute, amestecaţi cu lingura sau melesteul mişcând mâna pe lateral, dar şi de sus în jos. Lăsaţi să fiarbă 15 min şi mai amestecaţi de 2-3 ori.

Ungeţi o cratiţă cu pereţii înalţi cu 2 linguri de unt. Puneţi în formă un strat de mămăligă.

Repartizaţi brânza de burduf farâmiţată pe toată suprafaţa formei, aco­periţi cu alt strat de mămăligă fierbinte. Al doilea strat este de umplutură de urdă farâmiţată. Puneţi peste urdă bucăţele mici de unt.

Acoperiţi cu un strat subţire de mămăligă şi, peste mămăligă, puneţi caşul tăiat felii subţiri. Puneţi restul de unt şi acoperiţi cu alt strat de mămăligă.

Turnaţi deasupra smântână, puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.