Mamaliga cu urda la cuptor 

Printeaza

Mamaliga cu urda la cuptor din: malai, apa, branza, cas, urda, unt.

Ingrediente:Mamaliga cu urda la cuptor 

  • 1 kg mălai
  • 3 l de apă
  • 200 g brânză de burduf
  • 300 g caş
  • 250 g urdă
  • sare
  • 4 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă din apă, care ajunge la punctul de fierbere, mălai proaspăt cernut şi 1 lingură cu sare.

Faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 10 minute, amestecaţi cu lingura sau melesteul mişcând mâna pe lateral, dar şi de sus în jos. Lăsaţi să fiarbă 15 min şi mai amestecaţi de 2-3 ori.

Ungeţi o cratiţă cu pereţii înalţi cu 2 linguri de unt. Puneţi în formă un strat de mămăligă.

Repartizaţi brânza de burduf farâmiţată pe toată suprafaţa formei, aco­periţi cu alt strat de mămăligă fierbinte. Al doilea strat este de umplutură de urdă farâmiţată. Puneţi peste urdă bucăţele mici de unt.

Acoperiţi cu un strat subţire de mămăligă şi, peste mămăligă, puneţi caşul tăiat felii subţiri. Puneţi restul de unt şi acoperiţi cu alt strat de mămăligă.

Puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 20 minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • urda cu mamaliguta
Sumar
recipe image
Nume reteta
Mamaliga cu urda la cuptor 
Autor
Publicat pe
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.