Mamaliga cu branza si slanina afumata

Printeaza

Mamaliga cu branza si slanina afumata din: apa, malai, sare, brânză de oaie, slănină afumată, ceapă verde, ceapă roşie, sare, piper, smantana, salata verde.

Ingrediente:Mamaliga_cu_branza_si_slanina_afumata

  • apă
  • mălai
  • sare
  • 30-35 g brânză de oaie
  • 10 g slănină afumată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ceapă roşie
  • sare, piper

Pentru servire:

  • smântână
  • salată verde

Mod de preparare:

Faci o mămăligă, după reţeta cla­sică, iar când e gata, o iei de pe foc şi o laşi să se răcească puţin. Tai mărunt slănina afumată şi o prăjeşti până rămâne unsoarea.

Peste aceasta pui ceapa verde fin tăiată şi ceapa roşie tocată, lei mămăliga şi formezi gomboţi, în care pui la mijloc brânza, lei apoi un vas de iena şi pui jumătata din compoziţia cu slănină.

Aşezi gomboţii unul lângă altul, iar când ai terminat, pui restul de compoziţie cu slănină pe fiecare şi dai la cuptor. Serveşti cu iaurt natur, amestecat cu smântână şi salată verde.

Mamaliga cu branza si slanina afumata

Mamaliga_cu_branza_si_slanina_afumata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.