Mamaliga cu branza, rosii si busuioc

Printeaza

Mamaliga cu branza, rosii si busuioc din: mălai grişat,  sare, lapte, unt, branza, rosii, busuioc, salata rucola, ulei, piper,

Mamaliga_cu_branza_rosii_si_busuioc

Ingrediente:

  • 150 g mălai grişat
  • 1 praf de sare
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură unt
  • 500 g brânză
  • 500 g roşii
  • busuioc verde
  • salată rucola
  • ulei
  • piper

Mod de preparare:

Clocoteşti laptele, în care adaugi un praf de sare, torni mălaiul grişat, în ploaie, şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând permanent.

Când mă­măliga se desprinde de pereţii vasului, pui o lingură de unt, amesteci bine şi o răstorni pe o suprafaţă dreaptă, într-un strat de 3 cm grosime.

Laşi să se răcească şi decupezi felii rotunde cu gura unui pahar sau bor­can. Serveşti cu felii de brânză, roşii, busuioc şi rucola, pe care ai presărat’ piper şi, le-ai stropit cu puţin ulei.

Mamaliga cu branza, rosii si busuioc

Mamaliga_cu_branza_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.