Malai dulce

Printeaza

Malai dulce

Ingrediente:Malai dulce

  • 500 g mălai
  • 1 pahar făină grâu
  • 3 ouă
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri unt (untură)
  • 1 nucă de drojdie
  • sare
  • 1 pahar zahăr

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi se toarnă laptele fierbinte peste el.

Se amestecă bine şi se lasă să se răcească. Se adaugă 3 linguri unt, făină, ouă, drojdie, zahăr şi sare şi se freacă până sunt una .

Se unge tava cu unt se pune aluatul la dospit 1 oră şi se pune în cuptor, la foc potrivit.

Se oferă cu smântână şi, eventual, miere sau magiun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.