Maioneza cu usturoi si mustar

Printeaza

Maioneza cu usturoi si mustar din: galbenusuri, lamaie, mustar dijon, usturoi, sare, piper, ulei de masline.

 

Ingrediente: Maioneza_cu_usturoi_si_mustar

  • 2 galbenusuri
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite mustar dijon
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • 200 ml ulei de masline

 

 

Mod de preparare:

Pune 2 gălbenuşuri într-un bol mediu, împreună cu coaja rasă de la 1 lămâie, câte 2 linguriţe zeamă de lămâie şi muştar Dijon, 1 căţel mic de usturoi, zdrobit, sare şi piper.

Omogenizează ingredientele cu ajutorul unui mixer, apoi, cu mixerul în continuare pornit, adaugă treptat, foarte încet, 200ml ulei de măsline, pentru a obţine o maioneză groasă şi mătăsoasă.

Dacă adaugi uleiul prea repede, maioneza se va tăia.

Serveste imediat sau da la rece.

Maioneza cu usturoi si mustar

Maioneza_cu_usturoi_si_mustar

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Sos de maioneza cu usturoi

Sos de maioneza cu usturoi din: usturoi, oua, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 15 căţei usturoi 3 gălbenuşuri 250 g ulei 2 linguriţe oţet 15 boabe piper 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă şi se pisează bine cu sarea, până ce se obţine o pastă fină. Se pune usturoiul pisat într-o […]

Salata cu ciuperci si maioneza

Salata de ciuperci cu usturoi si maioneza

Salata de ciuperci cu usturoi si maioneza din: ciuperci, maioneza, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 150 g maioneză 3 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile de codiţe şi le speli bine. Le pui la scurs, apoi le tai cât poţi de mărunt, împreună cu codiţele. Pui apă la […]

 

Salata de vinete cu ulei si sare

Salata de vinete cu maioneza de usturoi

Salata de vinete cu maioneza de usturoi din: vinete, usturoi, ulei, zeama de lamaie, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 vinete 4-5 căţei de usturoi 1 pahar de ulei 2 linguri de zeamă de lămâie 2 legătură de pătrun­jel sare   Mod de preparare: Vinetele se pregătesc ca în reţeta precedentă. Usturoiul se curăţă, se pisează cu […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.