Macroul

Printeaza

Macroul este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană.

Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe spate o nuanţă de albastru-verzui. în lunile de iarnă aceşti peşti se adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind uşor de pescuit.

Macroul se vinde de regulă afumat la cald sau chiar uscat.

Carnea lui este grasă, fiind bogată în acizi omega 3, de aceea macroul este una dintre speciile de peşte cele mai sănătoase; cu cât este mai gras, cu atât conţinutul de omega 3 este mai mare. în trecut, acest peşte era servit cu un sos făcut din fructe acrişoare, în special din agrişe.

Macroul proaspăt este excelent dacă este prăjit repede la flacără, dar poate fi foarte gustos şi prăjit în ulei, fiert în puţină apă sau făcut pe grătar.

Fiind un peşte gras, carnea lui se degradează destul de repede, astfel încât este important ca peştele să fie gătit chiar în ziua în care a fost prins.

 

Macroul

Macroul

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.