Macrou cu sos de muştar

Printeaza

O reteta delicioasa de macrou cu sos de mustar din: macrou, mustar cu boabe, praz, usturoi, cartofi, miere, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Macrou cu sos de muştar

  • 4 bucăţi de macrou
  • 4 linguri de muştar cu boabe
  • un fir de praz
  • o căpăţână de usturoi
  • 4 cartofi
  • o lingură de miere
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii rotunde. Macroul se curăţă, se eviscerează, se îndepărtează capetele şi se crestează cu un cuţit ca să capete forma de evantai. Intr-un bol se pun muştarul, mierea, patru căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper după gust.

Se amestecă bine cu o lingură ca să se încorporeze toate ingredientele, se ung bucăţile de macrou cu sos şi se aşază într-o tavă stropită cu ulei. Se presară din loc în loc prazul tăiat rondele, se stropesc peştii cu puţină apă şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, având grijă să nu se ardă prea tare. Se scot pe un platou cu o spumieră, se lasă să se răcească zece minute, apoi se servesc imediat, alături de cartofii fierţi stropiţi cu puţin ulei şi condimentaţi.

Macrou cu sos de muştar

Macrou cu sos de muştar

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun macroul, nu am incercat sosul, dar macroul foarte bun 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.