Macrou marinat
PrinteazaMacrou marinat din: macrou, apa, otet, ulei, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, sare grunjoasa.
- 2 kg macrou
- 500 ml apa
- 200 ml otet
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 20 boabe de piper
- 1 lingura sare grunjoasa
Mod de preparare:
Speli bine peştii atât la exterior, cât şi în interior, îndepărtezi capetele peştilor, şira spinării şi, pe cât posibil, oasele mari. Refaci macroul în forma iniţială şi îl tai în rondele groase de 1 1/2 cm. Amesteci într-un vas apa, oţetul şi uleiul.
Fierbi amestecul până când clocoteşte. Adaugi cepele curăţate şi tăiate fideluţă, foile de dafin, piperul, sarea şi laşi să clocotească 5 minute. Iei amestecul de pe foc, îl laşi să se răcească puţin şi, cât e călduţ, îl torni peste rondelele de peşte. Introduci vasul în frigider pentru 4-5 zile, timp în care amesteci uşor cu lingura.
Ai grijă ca peştele să fie tot timpul acoperit cu lichid. Peştele astfel preparat poate fi consumat la orice masă din zi, fie ca atare, fie în salată.
Macrou marinat
Pofta buna!