Macrou marinat

Printeaza

Macrou marinat din: macrou, apa, otet, ulei, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, sare grunjoasa.

Ingrediente:Macrou_marinat

  • 2 kg macrou
  • 500 ml apa
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • 20 boabe de piper
  • 1 lingura sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Speli bine peştii atât la exterior, cât şi în interior, îndepărtezi capetele peş­tilor, şira spinării şi, pe cât posibil, oasele mari. Refaci macroul în forma iniţială şi îl tai în rondele groase de 1 1/2 cm. Amesteci într-un vas apa, oţetul şi uleiul.

Fierbi ames­tecul până când cloco­teşte. Adaugi cepele curăţa­te şi tăiate fideluţă, foile de dafin, piperul, sarea şi laşi să clocotească 5 minute. Iei amestecul de pe foc, îl laşi să se răcească puţin şi, cât e călduţ, îl torni peste rondelele de peşte. Intro­duci vasul în frigider pentru 4-5 zile, timp în care ames­teci uşor cu lingura.

Ai grijă ca peştele să fie tot timpul acoperit cu lichid. Peştele astfel preparat poate fi consumat la orice masă din zi, fie ca atare, fie în salată.

Macrou marinat

Macrou_marinat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.