Macrou la cuptor cu legume

Printeaza

Macrou la cuptor cu legume din: macrou, ulei, ceapa, ardei, rosii cherry, lamaie, morcov, vin, piper, patrunjel, sare, condimente.

Macroul are o formă alungită și fusiformă, cu spatele de culoare închisă și abdomenul argintiu. Are o piele acoperită de solzi mici și un sistem de linii distinctive pe partea superioară a corpului, cunoscut sub numele de “desenul macrului”. Peștele poate atinge o lungime de aproximativ 30-60 de centimetri și o greutate de până la 3 kilograme.

Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură.

Carnea de macrou este extrem de nutritivă. Este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 (inclusiv EPA și DHA), vitamine (cum ar fi vitamina D și vitamina B12) și minerale (cum ar fi seleniu și iod). Consumul de macrou poate contribui la promovarea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cognitive și a sistemului imunitar.

 

 

Ingrediente:

  • 2 bucăti macrou
  • 50 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras roşu
  • 15 roşii cherry
  • 1 lămâie
  • 1 morcov
  • 100 ml vin aIb
  • piper negru măcinat
  • pătrunjel verde
  • 1 pachet condimente pentru peşte
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureti peştele şi îl speli bine în interior. Cureţi legumele şi le portionezi după dorinţă.

Aşezi peştele pe o foaie de aluminiu, iar legumele pe lângă el sau în interiorul acestuia. Presari peştele cu condimente după gust.

Pui peste peşte felioare de lămâie, pătrunjel fin tocat şi îl stropeşti cu vinul şi uleiul.

Strângi folia la capete şi aşezi pachetele în tavă. Coci peştele 30-35 de minute, la foc mediu, în cuptorul preincălzit.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 5 fileuri de macrou congelat Pentru salsa: 3 portocale, rupte […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.