Macrou cu portocale la cuptor

Printeaza

Macrou cu portocale la cuptor din: macrou, portocala, lamaie, ulei, vin alb sec, sos de soia, sare si piper.

Ingrediente:Macrou_cu_portocale_la_cuptor

  • 2 bucati macrou
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 lingura sos de soia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi presăraţi-l cu sare şi piper. Spălaţi lămâia şi portocala şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în rondele de circa 5mm grosime, apoi ron­delele tăiaţi-le în două şi presăraţi-le cu piper. Ungeţi o tavă adâncă cu 2 linguri de ulei şi puneţi feliuţele de portocală şi lămâie într-un strat compact.

Deasupra puneţi peştele şi stropiţi-l cu uleiul rămas şi sosul de soia. Adăugaţi vinul, potriviţi de sare şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit 30 de minute. Serviţi macroul cald pe pat de felii de portocală, stropit cu sosul din tavă şi ornaţi cu pătrunjel verde.

Macrou cu portocale la cuptor

Macrou_cu_portocale_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.