Macrou cu mamaliguta

Printeaza

Macrou cu mamaliguta din: macrou, lamaie, usturoi, hrean, ulei de masline, sare, apa, faina de porumb.

Ingrediente:Macrou cu mamaliguta

  • 4 bucăţi macrou
  • 1 lămâie
  • 1 căpăţână de usturoi potrivită
  • puţin hrean ras
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • un praf de sare

Pentru mămăligă:

  • 1,5 l apă
  • puţină sare
  • 2 kg făină de porumb cernută

 

Mod de preparare:

Tai capul peştilor, aripioarele şi coada, apoi cureţi peştii de măruntaie şi îi speli. Pui peştii la fiert, la foc mediu, în apă cu puţină sare şi îi laşi să fiarbă până crapă pielea pe ei, apoi îi scoţi pe un platou şi îi cureţi de piele cât sunt încă fierbinţi.

Cu dosul cuţitului, le scoţi toate oscioarele până ce rămâne carnea curată şi o pui într-un vas curat, mai adânc. Separat, cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi îl freci cu o lingură de lemn împreună cu hrean ras (un vârf de cuţit mic, pentru că e foarte iute), cu un pic de sare, cu cele 2 linguriţe de ulei de măsline şi cu zeama de la 1 lămâie.

Amesteci bine şi adaugi amestecul de usturoi peste car­nea de peşte din castron. Amesteci şi laşi deoparte, într-un tuci curat, pui mămăliga la fiert cu puţină sare, iar când începe să fiarbă, pui făina în ploaie, în timp ce învârţi făcăleţul iute, pentru a nu face cocoloaşe. Ai grijă să-ţi iasă o mămăligă potrivit de moale, cât să o poţi modela.

Când e gata mămăliga, o răstorni pe un fund de lemn sau pe un platou şi faci iute o gaură imensă în mămăligă, în care vei pune compoziţia de peşte şi usturoi şi apoi închizi gaura cu mămăligă, exact ca în cazul unui boţ (bulz). Acoperi apoi boţul cu un şervet curat din pânză şi îl laşi în repaus timp de 5-10 minute, pentru a se răcori şi, în acelaşi timp, a pătrunde aromele în mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.