Macrou cu legume la cuptor
PrinteazaMacrou cu legume la cuptor
- 8 bucăţi macrou
- 200g morcov
- 200g conopidă
- 200g gulii
- 200g ţelină
- 100g caşcaval
- 4 ouă
- 100g unt
- l leg. pătrunjel
- sare
- pipei
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală şi se taie în bucăţele de circa l cm. Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe potrivite, iar conopida se desface în bucheţele.
Se fierb legumele 3-4 minute în apă cu puţină sare, se scurg, apoi se călesc în unt 5-6 minute, la foc potrivit.
Se adaugă peştele şi se căleşte împreună cu legumele 5 minute. Se potriveşte de sare şi piper şi se pun legumele împreună cu peştele într-un vas termorezistent.
Se toarnă peste acestea ouăle bine bătute, amestecate cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi cu pătrunjelul tocat mărunt.
Se pune vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute sau până când se rumeneşte deasupra.
Se serveşte preparatul cald, cu rondele de lămâie.
Pofta buna!