Macrou cu cimbru si lamaie

Printeaza

Macrou cu cimbru si lamaie din: macrou, ulei, pasta de tomate, arde gras, condimente pentru peste, cimbru, boabe de piper, foi de dafin, zeama de lamaie, vin alb, ceapa, morcov.

Ingrediente:Macrou_cu_cimbru_si_lamaie

  • 3 bucati macrou sau hering
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita condimente pentru peste
  • 3 crengute de cimbru
  • 6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 pahar vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 morcov

 

Mod de preparare:

Cureţi peştii de intestine, le tai coada şi aripioarele laterale, apoi îi speli bine, insistând asupra interiorului. După ce îi usuci cu un şervet de bucătărie, îi presari cu condimente.

Cureţi şi speli legumele, apoi le tai astfel: ceapa solzişori, morcovul în rondele, iar ardeiul în fâşii înguste.

Intr-o tavă pentru friptură unsă cu ulei, aşezi un pat de legume, iar deasupra pui crenguţele de cimbru, boabele de piper, foile de dafin şi peştii condimentaţi.

Stropeşti peştii şi legumele cu uleiul rămas, pasta de tomate diluată cu apă, zeama de lămâie si vinul.

Introduci tava în cupto­rul încins, la foc mediu. După 15 minute, întorci peştele şi acoperi tava cu folie de aluminiu. Continui să coci peştele 15-25 de minute.

Serveşti preparatul cald, împreună cu sosul. Presari preparatul cu pătrunjel verde înainte de a-l aduce la masa.

Macrou cu cimbru si lamaie

Macrou_cu_cimbru_si_lamaie

Pofta buna!


Poate iti place si:

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 5 fileuri de macrou congelat Pentru salsa: 3 portocale, rupte […]

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri de făină 3-4 roşii 50 g măsline 50 g capere 20 g zahăr 10 ml oţet 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper   […]

Peste oceanic cu vin

Macrou cu ciuperci si vinete

Macrou cu ciuperci si vinete din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Ingrediente: 1 macrou afumat 2-3 roşii 500 g ciuperci 1 vânătă 1 morcov 1 dovlecel 2 linguri pastă de tomate piper   Mod de preparare: Se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se adaugă o căniţă […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.