Macrou afumat cu rosii
PrinteazaMacrou afumat cu rosii din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel, dafin.
- 1 batog de macrou afumat
- 3-4 roşii
- 500 g ciuperci
- 1 vânătă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 linguri pastă de tomate
- piper
- dafin
- lămâie
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se adaugă o căniţă de apă, pastă de tomate, condimentele şi se lasă la fiert până iese uleiul deasupra.
Se taie batogul de peşte şi se amestecă cu roşii tăiate cubuleţe, după care se condimentează cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi piper. Se montează preparatul folosind un inel rotund, în care se pune prima dată zacuscă de ciuperci şi apoi batogul de peşte.
Pofta buna!