Macaroane cu ton

Printeaza

Macaroane cu ton din: macaroane, usturoi, frunze de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie, ton, ulei de canola, rosii cherry, oua.

Ingrediente:Macaroane cu ton

  • 1 punga macaroane

Ingrediente sos pesto:

  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ceasca frunze busuioc
  • 1/2 ceasca frunze menta
  • 1/2 ceasca nuci prajite
  • 3/4 cana iaurt degresat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 – 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1-2 bucati ton
  • 1 1/2 linguri ulei de canola
  • 1 cana rosii cherry
  • 3 oua, fierte, decojite, taiate sferturi
  • frunze menta, pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Intr-o oala mare puneti apa la fiert si 1/2 lingurita de sare. Gatiti pastele 10-12 minute, scurgeti si amestecati cu 1 lingura de ulei de canola, apoi pastrati deoparte.

In robotul de bucatarie, combinati usturoiul, frunzele de busuioc și frunzele de menta. Procesati pana la omogenizare, apoi adaugati nucile si mai procesati pana se faramiteaza. Adaugati iaurt, sare și piper.

Procesati pana la omogenizare. Adaugati suc de lamaie si amestecati bine, apoi transferati intr-un bol. Asezonati tonul cu sare, piper si ulei si puneti pe gratar. Gatiti 1-2 minute pe fiecare parte.

Intr-un castron mare amestecati pastele fierte cu sos pesto. Adaugati ton, rosii cherry și oualele. Ornati cu menta proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.