Macaroane cu carne si sos

Printeaza

Macaroane cu carne şi sos din: macaroane, unt, faina, lapte, smantana, faina de nucsoara, sare, cascaval si sos de carne.

Macaroane_cu_sos_de_carne

 

Ingrediente:

  • 250 g macaroane
  • 50 g unt
  • 6 linguri cu făină
  • 1/2 l lapte
  • 1 pahar mare cu smântână
  • 1 linguriţă făină de nucşoară
  • 1 lingură cu sare
  • 50 g caşcaval ras
  • 2 castronaşe cu sos de carne

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu 3-4 l de apă ce clocoteşte puneţi sarea, apoi macaroanele. Fierbeţi-le 10 minute la foc iute şi amestecaţi mereu pentru ca acestea să nu se lipească între ele. Puneţi-le apoi într-o strecurătoare.

Intr-o cratiţă cu fund dublu puneţi untul (pe foc mic), adăugaţi făina şi amestecaţi foarte bine.

Luaţi vasul la o parte, turnaţi treptat laptele şi smântână, bateţi continuu până când făina se dezleagă.

Aşezaţi iar pe foc şi când amestecul este omogen, închideţi focul. Adăugaţi nucşoara şi puneţi sare după gust.

Pe fundul unui vas special uns cu unt, puneţi un strat de sos de carne, acoperiţi-l cu sosul de făină, apoi cu 1/3 din lazane.

Repetaţi ope­raţia încă de două ori. Deasupra puneţi caşcavalul ras. Daţi vasul la cuptor pentru 30 de minute.

 

 

Macaroane cu carne si sos

Macaroane_cu_sos_de_carne

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cam urata poza, dar merge

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.