Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean

Printeaza

O reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de pastrav afumat si mix de salata.

Ingrediente:

  • 4 lipii
  • ulei de masline, pentru uns
  • 2 linguri pasta de hrean
  • 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat, 1/2 doar frunzele, fara codite
  • zeama de la 1 lamaie, plus 1 varf de cutit de coaja rasa
  • 3 sfecle fierte sau coapte, nu in otet, feliate foarte fin
  • 4 fileuri de pastrav afumat, rupte in bucati mari
  • mix de salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se ung lipiile cu ulei de măsline. Se pun pe o tavă mare şi se dau la cuptor, timp de opt minute, până se rumenesc şi devin crocante.

Intre timp, se amestecă hreanul cu smântână, mărarul tocat, un strop de zeamă de lămâie şi coaja rasă.

Se asezonează şi se adaugă câteva picături de apă pentru a subţia consistenţa. Se aşază pe fiecare lipie felii de sfeclă şi bucăţi de păstrăv.

Se stropesc cu sosul de hrean, se adaugă frunzele de mărar şi se serveşte totul cu salată, după preferinţă.

Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte tare reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.