Lipii de casa
PrinteazaLipii de casa din: faina, malai, praf de copt, sare, cascaval, ulei, iaurt.
- 300gr faina
- 200gr malai
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 100gr cascaval
- 1 lingura ulei
- 400gr iaurt
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, combină 300g de făină amestecată cu 200g de mălai fin, 2 linguriţe praf de copt şi 1 linguriţă de sare. Adaugă 100g de caşcaval ras şi amestecă totul cu ajutorul unui cuţit. Adaugă 1 lingură de ulei şi 400g de iaurt.
Continuă să amesteci cu cuţitul, până când amestecul capătă forma unei mingii, apoi transferă aluatul pe suprafaţa de lucru şi frământă-l 1-2 minute.
Pune-l înapoi în bol să se odihnească timp de 30 de minute, acoperit cu un şervet de bucătărie. Incinge o tigaie-grill la foc mediu, împarte aluatul în 16 bucăţi şi întinde-le pe rând, cât mai subţire poti.
Una câte una, pune lipiile în tigaia-grill fierbinte şi găteşte-le 1-2 minute pe fiecare parte, până când se pătrund.
Când toate lipiile sunt gata, aşază-le într-un teanc pe o farfurie şi acoperă-le cu folie de aluminiu pentru a le păstra calde. Reîncălzeşte-le în cuptor, la temperatură joasă, înainte de a le servi.
Pofta buna!