Lipii de casa

Printeaza

Lipii de casa din: faina, malai, praf de copt, sare, cascaval, ulei, iaurt.

Ingrediente:Lipii de casa

  • 300gr faina
  • 200gr malai
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 100gr cascaval
  • 1 lingura ulei
  • 400gr iaurt

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, combină 300g de făină amestecată cu 200g de mălai fin, 2 linguriţe praf de copt şi 1 linguriţă de sare. Adaugă 100g de caşcaval ras şi amestecă totul cu ajutorul unui cuţit. Adaugă 1 lingură de ulei şi 400g de iaurt.

Continuă să amesteci cu cuţitul, până când amestecul capătă forma unei mingii, apoi transferă aluatul pe suprafaţa de lucru şi frământă-l 1-2 minute.

Pune-l înapoi în bol să se odihnească timp de 30 de minute, acoperit cu un şervet de bucătărie. Incinge o tigaie-grill la foc mediu, împarte aluatul în 16 bucăţi şi întinde-le pe rând, cât mai subţire poti.

Una câte una, pune lipiile în tigaia-grill fierbinte şi găteşte-le 1-2 minute pe fiecare parte, până când se pătrund.

Când toate lipiile sunt gata, aşază-le într-un teanc pe o farfurie şi acoperă-le cu folie de aluminiu pentru a le păstra calde. Reîncălzeşte-le în cuptor, la temperatură joasă, înainte de a le servi.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.