Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

Printeaza

O reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din: faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano, ulei de masline extravirgin, unt si sare.

Ingrediente:Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

  • 500 g faină albă
  • 3 linguri untură
  • apă
  • sare

pentru umplutură:

  • 3 roşii
  • 100 g şuncă (prosciutto)
  • 300 g mozzarella
  • 1 legătură busuioc
  • 1 vârf de linguriţă oregano
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de piadină. Spală roşiile şi taie-le rondele groase. Incinge un grătar de fontă cu striaţii şi coace roşiile câte un minut pe fiecare parte. Condimentează-le cu sare, după gust, şi cu oregano.

Taie mozzarella felii subţiri şi pune-o pe hârtie ab­sorbantă pentru a se scurge de zer. întinde 4 piadine sub­ţiri şi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă unsă cu foarte puţin unt.

Umple lipiile călduţe cu straturi de felii subţiri de şun­că, mozzarella şi roşii.

Condimentează cu sare, după gust, şi stropeşte cu ulei de măsline. Pune frunze de busuioc bine spălate şi zvânta- te. Pliază jumătate de piadină peste umplutură şi serveşte imediat.

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.