Linzertorte

Printeaza

Linzertorte

linzertorteAceastă prăjitură aleasă îşi datorează numee oraşului austriac Linz şi este considerată cea mai veche reţetă de plăcintă sau prăjitură dn lume, atestată documentar din anul 1696. Reţeta originală poate fi consultată la Biblioteca de Stat din Viena.

Varianta modernă de linzertorte se prepară dintr-o foaie de aluat dulce de plăcintă, amestecat cu migdale măcinate şi alune de pădure şi aromatizat cj lămâie şi scorţişoară. Aluatul se întinde intr-o formă de tartă, cu pereţii scunzi şi se unge cu gem de zmeură, şi se ornează deasupra din restul de aluat o formă asemănătoare unui grilaj.

Tarta se glaseazâ cu gem de caise subăat şi strecurat prin sită. Reţetele mai vechi conţineau o cantitate mai mare de unt. iar tarta se cocea într-un bol de argint şi nu se umplea cu gem. ci cu fructe fierte înăbuşit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.