Linte usturoiată

Printeaza

Linte usturoiată din: linte, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, seminte de chimen, sare si ulei.

Ingrediente:Retete_13

  • 500 g linte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 boabe de piper
  • seminte de chimen
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui lintea la înmuiat pentru 3 ore, apoi o pul să fiarbă în apă cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, foile de dafin şi câteva seminţe de chimen.

Separat, tai ceapa mă­runt şi o căleşti în ulei împreună cu morcovul ras. Stingi legumele cu puţină apă şl le laşi la înăbuşit.

Le adaugi peste lintea aproape fiartă, apoi potriveşti de sare şi piper şi pui usturoiul zdrobit. Laşi să dea în câteva clocote apoi opreşti focul.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.