Linte cu telina si usturoi

Printeaza

Linte cu telina si usturoi din: linte, telina, usturoi, cimbru, ulei, otet, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g linte
  • 300 g telina
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

>Puneţi lintea la fiert în apă cu sare şi cu 1 lingură de oţet. Când boabele s-au înmuiat, scurgeti-o de apă. între timp, curăţati ţelina şi tăiaţi-o în cubuleţe. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi când începe să se înmoaie, adăugaţi usturoiul curăţat şi pisat.

După 5 minute, adău­gaţi lintea fiartă, bine scursă de apă, vinul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, până când sosul începe să se îngroaşe. Adăugati cimbrul înainte de servire.

Linte cu telina si usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mie nu-mi place lintea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.