Linte fiarta cu patrunjel si unt

Printeaza

Linte fiarta cu patrunjel si unt din: linte, ceapa, morcov, patrunjel, unt, sare.

Ingrediente:Linte fiarta cu patrunjel si unt

  • 500 g linte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50 g unt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se alege lintea de impurităţi, se spală sub jet de apă rece şi se lasă timp de două ore în apă călduţă.

Se trece printr-o strecurătoare şi se pune la fiert, în apă rece, adăugându-se o ceapă tăiată fideluţă, un morcov ras şi pătrunjelul tocat mărunt.

Pentru a nu se terciui, se lasă la foc foarte mic, sărându-se spre final.

Se trece prin strecurătoare şi se transferă într-un vas {castron).

Se omogenizează treptat, amestecând uşor, cu untul, tăiat cubuleţe mici.

Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Retete

Tocană de linte cu spanac

Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare.   Ingrediente: 230 grame de linte 1/3 – cană de orez brun 1 ceapă, tocată 2 – linguri de supă de legume strecurată 1 pachet mic de spanac proaspăt, tocat 2 roşii mari […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.