Linte cu sunca si pastarnac

Printeaza

Linte cu sunca si pastarnac din: linte, şuncă slabă, unt, faină, oţet, supă de carne, păstârnac, sare, piper.

Linte cu sunca si pastarnac

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 200 g şuncă slabă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură faină
  • 1 lingură oţet
  • 1 cană supă de carne
  • 1 păstârnac
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spală lintea şi se fierbe în apă câldă cu un păstâmac, care are calitatea că dă mâncării un gust bun şi dulceaţă.

Se lasă să scadă, timp în care se pregăteşte un sos din supă de came, o lingură de oţet, sare şi o lingură de faină. Se pune lintea peste sos, se adaugă sare şi piper boabe şi se scade totul la foc mic.

Când este gata, mâncarea se amestecă cu felii de şuncă călite în unt. Se serveşte caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.