Lin gatit

Printeaza

Lin gatit

Ingrediente:Lin gatit

  • l kg lin
  • 100g unt
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi (roşu, verde)
  • 2 linguri bulion
  • 250 ml vin alb sec
  • 4 morcovi
  • 500g cartofi
  • 1legatura mărar
  • lămâie
  • lingură făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele şi se spală bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert, împreună cu morcovii şi cartofii, tăiaţi cubuleţe mai mari, zeama de lămâie, 50g unt şi mărarul tocat mărunt.

Se adaugă apoi un sos făcut separat din făină, ceapă tocată mărunt şi ardei graşi tăiaţi, care se călesc în 50g de unt şi se sting cu bulionul dizolvat cu vinul alb.

Se mai fierbe 20 de minute. Când peştele şi legumele sunt fierte, se scot pe un platou şi se pune sosul, pe deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As manca lin, pacat ca nu prea se mai gaseste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.