Limonada usor alcoolizata – variante

Printeaza

 

Limonadele uşor alcoolizate sunt variante ale limonadei clasice, în care se adaugă diferite băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolizate.Limonadele uşor alcoolizate sunt variante ale limonadei clasice, în care se adaugă diferite băuturi, mai mult sau mai puţin alcoolizate.

Aceste limonade au fost în vogă în perioada interbelică, când puteau fi servite în cluburile la modă ale Bucureştiului şi apoi, prin imitaţie, în toate localurile cât de cât cu pretenţii.

Dintre multele variante care au circulat pe atunci şi mai circulă în anumite cercuri, menfionăm pe cele mai cunoscute:

  •  limonadă americană: în compozifie se adaugă (cam 1/4 din cantitate) vin de porto (sau vin dulce);
  •  citronadă spaniolă: în compozifie se adaugă (cam 1/3 din cantitate) vin de Madera;
  •  limonadă cu ou: în compozitie se bate un ou crud şi se adaugă câteva linguri de coniac;
  •  limonadă cherry: în compozitie se adaugă 1 /2 pahar de vişinată şi 1 /2 pahar vin dulce. Se serveşte cu fructe şi gheafă pisată.

Evident că în acest mod se pot „inventa” o mulfime de alte băuturi răcoritoare uşor alcoolizate, plecând de la limonada clasică.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.