Limba umpluta cu ciuperci

Printeaza

Limba umpluta cu ciuperci din: limba, paine, ou, ciuperci, lapte, sare, piper, verdeata, ulei, faina, smantana.

Ingrediente:Limba umpluta cu ciuperci

  • 1 limbă de vită sau porc
  • miez de pâine
  • 1 ou
  • 100 g ciuperci
  • 1/2 ceaşcă cu lapte
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

Pentru sos:

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu făină
  • 150 g smântână
  • 150 ml zeamă de supă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă bine limba, apoi fierbe-o.

Intre timp, căleşte ciupercile, apoi taie-le mărunt. După ce limba s-a răcit, tai-o pe lung şi scoate carnea din mijloc.

Pe aceasta o toci, o amesteci cu miezul de pâine înmuiat în lapte, ou, ciupercile călite, verdeaţa, sarea şi piperul. Umple limba cu această compoziţie, leag-o cu aţă şi aşaz-o într-o tavă.

Coace-o în cuptor la foc mic, 30 de minute.

Pentru sos, încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mic, presară făina, amestecă bine, apoi stinge cu supa rece. Când făina este aproape fiartă, adaugă smântână şi mai lasă să dea în câteva clocote. Sărează şi piperează după gust.

Toarnă acest sos peste limba umplută şi serveşte.

 

Limba umpluta cu ciuperci

Limba umpluta cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.