Limba rasol cu sos de hrean

Printeaza

Limba rasol cu sos de hrean din: limba, morcovi, patrunjel, ceapa, piper, sare.

Ingrediente:Limba rasol cu sos de hrean

  • 1 kg limbă (1-2 bucăti)
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cepe
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Limba se curătă şi se spală bine. Se fine apoi în apă rece cel putin o jumătate de oră.

Se ia o oală de 3-4 litri, se umple pe jumătate cu apă, apoi se pune limba întreagă la fiert. După primele clocote, se curătă spuma şi se adaugă zarzavatul, piperul şi sarea. Se fierbe până ce limba se moaie (intră furculiţa în ea). Când s-a fiert bine, se scoate limba din oală şi se curăţă de pieliţă (cât este încă fierbinte).

Se serveşte caldă cu sos de hrean.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.