Limba de vaca cu masline

Printeaza

Limba de vaca cu masline din: limba, ceapa, telina, morcov, masline, ulei, sare.

Ingrediente:Limba de vaca cu masline

  • o bucată limbă de vacă
  • 2 cepe
  • un morcov
  • o felie rădăcină ţelină
  • 150 g măsline
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri pastă de roşii
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Limba se pune la fiert şi prima apă se aruncă. Se pune din nou la fiert cu apă proaspătă, o ceapă, o foaie de dafin, ţelina şi morcovul.

Se lasă aproximativ o oră la fiert, se scoate, se lasă un pic la răcorit, se scoate imediat pieliţa şi apoi muşchiul rămas curat se taie felii.

In ulei se pune a doua ceapă la călit, se pun şi feliile de limbă, se lasă să se rumenească şi se pune bulionul desfăcut cu apă, în funcţie de cât sos se doreşte a obţine în final.

Se lasă 20 de minute la fiert, se pun măslinele şi foaia de dafin rămasă, sare şi piper şi se mai lasă 10 minute la fiert. In funcţie de gust, sosul se poate îngroşa cu o linguriţă de făină.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Limba de porc fiartă in lapte

Limba de porc cu praz si masline

Limba de porc cu praz si masline din: limba de porc, ceapa, ulei, praz, masline, faina, bulion, condimente, verdeata. Ingrediente: 1 limbă de porc 2 cepe 1 ceaşcă de ulei 4-5 fire de praz 6-8 măsline 1 lingură de făină 3 linguri bulion condimente verdeaţă   Mod de preparare: Speli bine limba, apoi o opăreşti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.