Limba cu sos vanatoresc
PrinteazaLimba cu sos vanatoresc din: limba de vita, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, mirodenii, foi de dafin, coriandru, maghiran, sare, piper, vin alb sec, lamaie, ceapa, ulei, bulion de rosii, zahar tos.
- 1 kg limba vita
- 1/2 kg morcovii
- 1/4 kg radacina de patrunjel
- 1/4 kg telina
- 1/4 pastirnac
- mirodenii
- foi de dafin
- coriandru
- maghiran
- sare
- piper
- 100 ml vin alb sec
- 2 felii lamaie
- 1 ceapa mare
- 4 linguri bulion de rosii
- 100 ml ulei
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar tos
Mod de preparare:
Pui limba la fiert in apa cu sare, la foc mic, Dupa 2 ore ar trebui sa fie fiarta. O scoti si o lasi foarte putin sa se raceasca.
Se curata foarte bine de pielita groasa de culoare alba in care este invelita si pe care musai trebuie s-o inlaturi. Tai felii groase de un deget, le pui in oala in care a fiert, adaugi legumele si mai lasi sa fiarba timp de o ora.
Adaugi bulionul, feliile de lamaie, condimentele si vinul. Lasi sa dea in doua clocote si tragi oala de pe foe. Lasi mancarea in cratita pana a doua zi, cand scoti bucatile de limba pe un paltou, iar legumele scurse le pui intr-o tigaie.
Pui si putin ulei, adaugi faina si stingi cu zaharul caramelizat stins la randul lui cu bulion si supa de la limba.
Fierbi paste, pe care le sotezi prin unt fierbinte si le amesteci cu condimente.
Servesti limba de vita cu paste si sos.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/limba-cu-sos-vanatoresc html