Limba cu sos de rosii

Printeaza

Limba cu sos de rosii din: limba de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, boabe de piper, ulei, faina, zahar, foaie de dafin, sare, bulion.

Ingrediente:Limba _cu_sos_de_rosii

  • 1 kg limba de vita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 10 g boabe de piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 2 linguri bulion sau 1/2 kg rosii

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Speli limba în mai multe ape, o freci cu puţin mălai, după care o păstrezi în frigider, într-un castron cu apă rece. După 1 oră, pui la fiert limba într-un litru de apă, împreună cu morcovul, pătrunjelul, 1 ceapă şi boabele de piper. După ce limba a fiert bine, o cureţi de pieliţă şi o tai în felii groase de 1 1/2 cm.

Inăbuşi în ulei o ceapă tăiată mărunt sau dată pe râzătoare. Presari făina, amesteci energic şi stingi cu o ceaşcă de zeamă în care a fiert limba.

Pui bulionul sau roşiile date pe râzătoare, sare după gust, zahărul, foaia de dafin şi feliile de limbă. Laşi să dea în câteva clo¬cote şi continui fierberea la foc mic, până când sosul se îngroaşă.

Limba cu sos de rosii

Limba _cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.