Lichiu cu ceapa calita

Printeaza

Lichiu cu ceapa calita din: ceapa, bulion, sare, piper, menta, aluat, ulei, oua.

Ingrediente:Lichiu cu ceapa calita

  • 2 cepe mari
  • 1 lingură cu bulion sau 1 linguriţă cu boia dulce
  • sare
  • piper
  • mentă pisată
  • 1/2 kg aluat lucrat după metoda franţuzească
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Când aluatul poate fi folosit, pregătiţi umplutura: tăiaţi ceapa peştişori, o căliţi în ulei. Săraţi, piperaţi şi condimentaţi cu mentă pisată, coloraţi cu boia dulce.

Când amestecul s-a răcit, omogenizaţi cu ouăle bătute. întindeţi amestecul pe foaia de aluat, lăsaţi foaia să cadă pe vatra cuptorului şi coaceţi în cuptorul cald, sau în cuptorul aragazului.

Serviţi fierbinte, cu vin sec, după ce aţi rupt plăcinta în bucăţi. Plăcinta caldă nu se taie, ci se rupe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.