Lichior de zmeura

Printeaza

Lichior de zmeura din: zmeura, zahar, apa, votca.

Ingrediente:

  • 500 g zmeura
  • 350 g zahar
  • 500 ml apa
  • un litru votca

 

 

Mod de preparare:

Zmeura se curăţă, nu se spală şi se pune într-un borcan cu vodca.

Se lasă aşa timp de o lună şi apoi se filtrează şi se presează puţin fructele fără a le transforma într-un piure.

Se face un sirop din apă fiartă şi zahăr care, odată răcit, se adaugă în sucul alcoolizat.

Se toarnă în sticlă şi se poate consuma după 2-3 zile. Se poate conserva, însă, şi 2 ani.

 

Lichior de zmeura

Lichior_de_zmeura

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.